Jeste li je probali?
Urnebes salata - namaz koji najbolje ide uz jela s roštilja

Kremasta, blago ljuta i savršeno maziva, urnebes salata je klasik koji ne izlazi iz mode – idealna kao namaz za hljeb, ali i kao nezaobilazan prilog uz roštilj i domaće specijalitete.
Oglas
Urnebes salata – recept
Sastojci:
- 300 g sitnog sira (mladi sir ili feta tip)
- 2–3 kašike kisele pavlake
- 1 kašika majoneze (po želji)
- 1 kašičica mljevene slatke aleve paprike
- ½ kašičice ljute aleve paprike (po želji)
- 1 čehno bijelog luka (sitno isjeckan ili samljeven)
- So po potrebi
Priprema:
Sir se izmrvi viljuškom u većoj posudi dok ne postane sitan i kremast. Zatim se dodaju kisela pavlaka i majoneza, pa se sve dobro sjedini miješanjem. U smjesu se umiješaju slatka i ljuta aleva paprika, kao i sitno isjeckan bijeli luk.
Po potrebi se doda prstohvat soli i sve se još jednom dobro promiješa.
Gotova salata se prekrije prozirnom folijom i ostavi u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se ukusi povezali.
Savjeti:
Salata se poslužuje kao prilog uz roštilj, pljeskavice ili domaći hljeb.
Po želji, može se dodati sitno sjeckani chili ili mljeveni biber za jaču pikantnost.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas